De juiste mindset,
is meer dan de helft van de oplossing.


 

Je voelt de wereld rondom je in een ongezien tempo bewegen, de uitdaging om het geheel te overzien en daarbinnen de juiste keuzes maken worden steeds groter. Je weet wat er te doen staat en je doet het. Je bent een maker van morgen.

Je hebt een krachtig innovatie verhaal en een sterk team rond je , maar voelt ook de behoefte om de verbinding met je verhaal en tussen jullie te versterken. Want niets is nog ‘zeker’, alleen de wetenschap dat een investering in jullie samenwerkingskracht zijn vruchten zal afwerpen.

“You can’t solve a problem with the same mind that created it.” zei Einstein. Grotere uitdagingen vragen om een nieuwe mindset, een hoger bewustzijn, een diepere ontspanning. Sterkere verbindingen met jezelf, de anderen en het grotere geheel. Een mindset van flow, vol vertrouwen, klaar om bestaande patronen los te laten en op een creatieve manier nieuwe te installeren. Om wendbaar en veerkrachtig te blijven groeien en innoveren.

 

§

Spelen met de wijsheid van de natuur.


Look deep into nature and you will understand
In de natuur is alles met alles verbonden, bestaat er geen afscheiding. Alles is aanwezig zoals het is, helder zichtbaar. Ze ontvangt en zendt zonder oordelen, is op elk moment in flow. De natuur is steeds in beweging, op zoek naar een betere manier. In de natuur kan je jezelf zijn, kom je tot rust en maak je verbinding tussen je hoofd en je lichaam. Het ‘zijn’ in de natuur verhoogt je contact met je flow en stelt je in staat om je te verbinden met alles wat mogelijk is. Je voel je vrij om te spelen.

Play is the highest form of research.
Spelen is onze meest natuurlijke manier van groeien en ontwikkelen. In spel gebruiken we onze meest natuurlijke, biologische eigenschappen verbinding, empathie, creativiteit en geluk. Je geniet van wat je doet met elke cel van je lichaam, helemaal in het hier en nu, zonder oordeel. In een speelmodus creëert je oneindige kansen om te experimenteren met nieuwe inzichten. Alles wat mogelijk is, wordt helder zichtbaar. Tastbaar en dus klaar om geïntegreerd te worden.

§

Begeleidt door experts
in leiderschap en samenwerking.


 

Onze methode is gebaseerd op ervaringsgerichte sociale biomimicry, een innovatieve manier om leiderschap en teamontwikkeling en transformatie te begeleiden. We vergelijken de sociale systemen binnen de natuur met de sociaal dynamische processen binnen een organisatie. We laten ons inspireren om daarna de woorden te verlaten en gaan concreet aan de slag te gaan.

Jullie krijgen de kans om kennis te maken en te spelen met een uniek concept, een kudde van 40 paarden die dag in dag uit samen leven, op de Poedertoren in Herstelt. Ze staan dus heel dicht bij hoe paarden in de natuur leven. Paarden bouwden de afgelopen 65 miljard een verregaande expertise in leiderschap en samenwerking op.

Ze bieden ons onvoorwaardelijk hun kennis en wijsheid. En geven op elk moment, haarscherpe, oordeelloze feedback op onze mindset en onze leiderschaps- of teamkracht. Ze oordelen niet en bieden oneindige kansen om te experimenteren met nieuwe inzichten om wendbaar en krachtig te groeien.

 

§

Krachtige methode, eenvoudig proces.


 

START UP 1/2 – 1 dag
We bepalen het waarom en de bestaande krachten en scheppen we het sterke mentale kader waarbinnen jullie de nieuw verworven inzichten kunnen plaatsen.

ERVARING IN DE NATUUR 1 – 2 dagen
Een dag in de natuur tussen de paarden volledig in functie van vergroten van bewustzijn en verzamelen van nieuwe inzichten.

Bewustzijnsverdieping en aandacht.
Je leren je (lichaams)bewustzijn te verhogen. Om met verhoogde aandacht je bewust én onbewust communicatie op te merken. Dit verbetert de scherpte van de communicatie met jezelf, de paarden en je collega’s.

Natuurlijk leiderschap.
Tijdens een individuele leiderschapsoefening krijg je inzichten in jouw unieke wijze van communiceren én leidinggeven. Je krijgt oordeelloze feedback van de paarden en ook van je collega’s.

Collectief bewustzijn .
Tijdens een gezamenlijk oefening helder: dit is onze stijl, groepsdynamiek, en onze bestaande patronen. Om daarna, met behulp van de feedback van de paarden en de inzichten uit de collectieve reflectiemomenten, te experimenteren met nieuwe manieren.

 


 

OPVOLGING EN INTEGRATIE 3 * 1/2 dag

Op het einde van de ervaring wordt een ‘Team Experimenting Plan’ met de vertaling van de inzichten naar de praktijk. Een duidelijke focus op de volgende stappen ontstaat. Aan de hand van cases, praktijksituaties en reflectie oefeningen voeden we de verdere groei tijdens 3 opvolgmomenten. Integratie en versteviging van jullie natuurlijke ontwikkeling.

ONGEDWONGEN ATMOSFEER EN GEZONDE BALANS

Een respectvolle, veilige en ongedwongen atmosfeer om in alle vrijheid het bestaande te benoemen en nieuwe manieren uit te testen is onze grootste meerwaarde. Met daarnaast een gezond evenwicht tussen denken, voelen en doen, team en persoon en theoretische onderbouw en reflectiemomenten.

Alle trajecten lopen over ongeveer 6 maanden met daarbinnen 3 fasen. De start up en opvolging gebeurt bij jullie op locatie.

 

§

Grote win – vergroten van zelflerend vermogen.


Door te leren oordeelloos en haarscherp te kijken naar jullie zelf, vergroot het vertrouwen en komt er energie vrij om de samenwerkingsrelaties binnen het team te blijven verbeteren. Om zelf verder aan de slag te gaan met de aangeleerde methodes en technieken.

Naast de vergroting van het zelflerend vermogen garanderen een zichtbare en voelbare verbetering in:


ZINGEVING;
het team voelt met elke cel van zijn lichaam dat een waardevolle bijdrage levert aan het overkoepelend verhaal, hierdoor verhoogt de betrokkenheid en motivatie van het team.

– WELBEVINDEN;
het team is gelukkiger en heeft meer energie, alsook de wijsheid om deze energie optimaal in te zetten om daarna weer op te laden.

– EMOTIONELE INTELLIGENTIE;
Jullie hebben een veel scherpere verbinding met je eigen emoties en begrijpt die van de anderen beter. Dit zorgt voor vertrouwen, minder spanning en dus oneindige ruimte voor creativiteit.

– DAADKRACHT;
Het basisvertrouwen van het team is vergroot, zodanig dat ze de moed en het doorzettings- vermogen kunnen tonen om creatieve ideeën om te zetten naar daadwerkelijke innovatie.


De paarden waren een enorme hefboom die ons geruisloos naar ons hart en ons gevoel bracht.
Theorie was overbodig, we voelden wat we moesten doen.
Krist Pauwels, Choco, zaakvoerder.

Makers van morgen.


 

Makers van morgen zijn mensen die diep van binnen voelen dat ze een verschil kunnen maken, dat ze hun steentje kunnen bijdragen aan de opbouw van een meer sociale, duurzame wereld. Makers van morgen investeren vandaag in hunzelf, vanuit de wetenschap dat dit hun, nu en op lange termijn, zal helpen om al hun wijsheid en daadkracht aan te boren om de uitdagingen van onze generatie recht in de ogen te kijken.

Voel jij ook dat de tijd rijp is om een volgende stap te maken met je team? Neem dan contact en we vinden samen een weg om dit te realiseren.

Telefonisch 0485 622 340 of via onderstaand contactformulier.

 
 

Naam (*)

E-mail (*)

Bericht

 

§

Kennismaken

Blind date met jezelf

Kom kennismaken met deze bijzonder krachtige manier van ontwikkelen. Stap de natuur in, met twee voeten op de grond en maak diepgaand contact met de leider in jezelf tijdens een eendaagse workshop 'Blind date met jezelf'.


BOEK EEN BLIND DATE MET JEZELF